AS Voorspelt Oranje: 'Nederland wint met 2-1 van Argentinië'

door NielsOpdam 5

Bron AS

AS Voorspelt Oranje: 'Nederland wint met 2-1 van Argentinië'

door NielsOpdam 5

Bron AS

Laatst geüpdatet

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond een cruciale wedstrijd tegen Argentinië. In de achtste finale schakelde Oranje de Verenigde Staten uit (3-1). De Argentijnen wonnen met 2-1 van Australië. Nu ontmoeten Nederland en Argentinië elkaar in de kwartfinale van het WK 2022. Samen met drie redacteuren van Ajax Showtime blikken we vooruit op de kraker! Deze keer doen Bart Veenstra, Brent Tomassen en Cristian de Jong een voorspelling!

Wat wordt de einduitslag van Nederland - Argentinië? En waarom?

Bart: 'Mijn gevoel zegt dat Nederland en Argentinië enorm aan elkaar gewaagd zijn en ik verwacht eigenlijk een gelijkspel na negentig minuten. Zodoende denk ik dat er een verlenging komt en misschien ook wel weer penalty's, net als in 2014. Qua uitslag vind ik het lastig te zeggen, maar ik neig naar 0-0 of 1-1. Toch zie ik ook wel kansen voor Oranje om te winnen.

Argentinië speelt met vier verdedigers, waarbij de backs geregeld opkomen, zeker Acuña als linksback. Dan zou er dus veel ruimte komen te liggen voor Dumfries. Als de bondscoach van Argentinië verstandig is, stelt hij de verdedigend betere Nicolás Tagliafico op. Voor Oranje is het de eerste wedstrijd tegen een écht topland op dit WK, dus ik ben ook vooral heel erg benieuwd hoe het elftal van Van Gaal daarmee omgaat. Maar mijn gevoel zegt dat het een gelijkspelletje wordt en dat er een verlenging en wellicht een strafschoppenreeks aan te pas gaat komen.'

Brent: 'Ik denk dat het een wedstrijd zal worden waarin zowel de kracht als de zwaktes van beide teams naar voren gaan komen. Bij Argentinië ligt deze vooral achterin, waarbij ik zie dat Lisandro Martínez één van de weinigen is die echt kordaat ingrijpt bij gevaarlijke situaties. Ik ben benieuwd of hij ook daadwerkelijk gaat spelen, maar je ziet dat Otamendi en Romero centraal toch vaak een afwachtende houding aannemen. Daar moet Nederland met een snelle combinatie van profiteren.

Nederland is verdedigend sterker dan Argentinië, maar de vraag hoe Messi verdedigd gaat worden is de vraag die bij iedereen speelt. Ik verwacht dat Van Gaal er opnieuw voor zal kiezen om Jurriën Timber te laten doordekken op Messi, zoals hij dat ook in eerdere wedstrijden tegen bijvoorbeeld Hazard bij België deed.

Het gaat een wedstrijd van kleine momenten worden en ik verwacht daarom een verlenging: 1-1. Daarin moet blijken welke ploeg nog eens een halfuur alles kan geven.'

Cristian: 'Nederland wint met 2-1 van Argentinië. Ik ben overtuigd dat de defensie van Nederland Lionel Messi in bedwang kan houden. Voor Nederland zullen Memphis en Van Dijk doeltreffend zijn. Otamendi maakt nog de aansluitingstreffer voor Argentinië, maar verder dan dat komen ze niet.'

Verwacht jij dat Oranje gaat scoren tegen Argentinië? Zet in en ontvang vijftig (!) keer je inzet terug bij een goal van het Nederlands elftal! Let op: dit geldt alleen voor nieuwe spelers bij Jack's!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Poll: Wat verwacht jij van Nederland - Argentinië?
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.