Antony's Brazilië bereikt finale Olympische Spelen na strafschoppen

door Bart Veenstra 18

Brazilië O23 heeft de finale op de Olympische Spelen bereikt. Het land van Ajacied Antony speelde in de halve finale tegen Mexico en na 120 minuten voetballen stond het nog altijd 0-0. Zodoende moesten strafschoppen de beslissing brengen in deze halve finale.

In de beginfase van de wedstrijd was Brazilië gevaarlijk met pogingen via Guilherme Arana en Dani Alves. Even leken de Brazilianen zelfs een penalty te krijgen na een overtreding van Mexicaan Joaquin Esquivel, maar na ingrijpen van de VAR draaide scheidsrechter Georgi Kabakov zijn beslissing terug.

Vlak voor rust was Mexico tot twee keer toe dichtbij de openingstreffer. Zo ging Luis Romo alleen op de keeper af, maar verrichte Santos een knappe redding. Even later was ook Uriel Antuna dichtbij een treffer, maar zijn inzet werd geblokt.

Zo'n twintig minuten na rust was Antony dichtbij een doelpunt. De Braziliaan zette een knappe solo in, waarna zijn inzet op prachtige wijze werd gekeerd door Mexico-doelman Guillermo Ochoa. Vlak voor tijd was voormalig Ajax-target Richarlison ook dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal belandde op de paal.

Voor Antony zat het duel er na 90 minuten op. Zodoende deed hij niet mee in de verlenging, waarin zoals geschreven niet werd gescoord. De penalty's werden vervolgens door Brazilië een stuk beter genomen dan door Mexico. De Brazilianen wonnen de strafschoppenreeks met 4-1. In de finale treft Brazilië nu of Japan of Spanje.