Antonucci: 'Dit seizoen mijn debuut maken'

door Reinand Visscher 13

Antonucci: 'Dit seizoen mijn debuut maken'

door Reinand Visscher 13

Laatst geüpdatet

Jeugdspelers die een overstap maken naar een club in het buitenland. Het is een steeds meer voorkomend fenomeen. De huidige Ajax O19 heeft zich deze zomer versterkt met de nodige buitenlandse talenten, maar er zijn ook genoeg jongens die voor de omgekeerde weg kozen. Ajax Showtime sprak drie talenten die De Toekomst achter zich lieten. In de tweede aflevering is de beurt aan Francesco Antonucci.

De Belg met Italiaanse roots kwam in de zomer van 2015 over van Anderlecht naar Ajax. Na anderhalf seizoen op De Toekomst te hebben gespeeld, verkaste de kleine middenvelder in de afgelopen winterstop naar het Zuid-Franse AS Monaco, waar ook Anderson Lopez later een contract tekende. Voor velen kwam het vertrek van Antonucci als donderslag bij heldere hemel. Hij speelde goed in Ajax O19 en was tenslotte nog maar anderhalf jaar Ajacied. Daarnaast leek hij in zijn lichting een unieke voetballer te zijn gezien zijn creatieve kwaliteiten. Toch pakte de Franstalige spelverdeler zijn biezen.

Hoi Franco, hoe is het?
Hé Reinand, het gaat goed, dankjewel. Ik heb plezier in het voetbal en ontwikkel mij goed. Ik woon hier in Frankrijk met mijn vader samen. In Frankrijk voel ik me toch iets meer op mijn plek dan in Nederland. Het weer speelt daar ook een rol in, haha.

In welk team speel je nu?
Ik speel met het tweede team, maar train ook met het eerste mee. Toen ik in de winter mijn contract tekende bij Monaco werd ik, net als dit seizoen trouwens, meteen ingeschreven voor de Champions League. Dat sprak wel vertrouwen in mij uit. Nu is het een kwestie van spelen, hard werken en wachten op mijn kans. Ik heb het gevoel dat ik hier serieuzer word genomen dan bij Ajax en dat de kans groter is dat ik hier zal doorbreken.

Waarom denk je dat die kansen bij Monaco groter zijn dan bij Ajax? Wat is het verschil?
Ik weet niet waarom, maar Ajax had weinig vertrouwen in mij. Ik was écht goed bezig, maar toch mocht ik niet aansluiten bij Jong Ajax. Ik speel bij Monaco bij het tweede team en dat is echt wel even anders dan bij Ajax in O19. Het is veel fysieker. Doordat ik klein ben heb ik altijd al wel geleerd hoe ik met fysiek spel om moet gaan. Door mijn voetballende kwaliteiten kan ik de fysieke duels uit de weg gaan.

Dus wat is je doel voor dit seizoen?
Mijn debuut maken voor het eerste team. Dat moge duidelijk zijn.

Dat lijkt mij niet makkelijk. Hoeveel procent kans geef je jezelf?
Haha, ik ga niet op de feiten vooruit lopen. Ik blijf gewoon hard werken en dan gaan we het vanzelf zien.

Je zou haast denken dat je spijt hebt gehad dat je überhaupt naar Ajax bent gegaan. Absoluut niet. Ajax was top. Alle kwaliteiten die ik heb, heb ik bij Ajax kunnen verbeteren. Het is een geweldige opleiding met een hoop goede trainers. Ik heb heel veel geleerd van Aron Winter bijvoorbeeld. Mijn tijd bij Ajax was gewoon heel mooi, laat daar geen misverstand over bestaan. Met als hoogtepunt de Youth League-wedstrijd vorig jaar tegen Breidablik, toen Kaj Sierhuis die omhaal maakte. Een paar minuten daarvoor maakte ik ook een wereldgoal, die van Kaj was alleen net iets mooier, haha. Maar dat was een geweldige wedstrijd voor mij persoonlijk. Ik denk met een goed gevoel terug aan Ajax en ben alle trainers en spelers waar ik mee heb gewerkt ook heel dankbaar. Hopelijk kom ik ze nog eens tegen in de Champions League.

In onderstaande video van Ajax TV zie je de goal waar Antonucci over spreekt en een interview met toenmalig O19-trainer Winter en Antonucci zelf.

Antonucci: 'M'n trap was vandaag wel goed'

Ajax boekte een gemakkelijke zege op Breidablik (4-0), maar de wedstrijd zal vooral herinnerd worden door de doelpunten van Kaj Sierhuis en Franco Antonucci. ►SUBSCRIBE NOW http://ajax.ms/subscribe ►FOLLOW US Twitter: http://twitter.com/afcajax Facebook: http://facebook.com/afcajax Instagram: http://instagram.com/afcajax Snapchat: AFCAjax1900

Reinand Visscher

Meer Ajacieden die kozen voor een buitenlands avontuur:

Deel 1: Anderson Lopez
Deel 3: Daishawn Redan

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties