Anderlecht bevestigt vertrek Bounida: 'De club betreurt, maar respecteert de beslissing'

door Thijs Zwagerman 20

Bron Anderlecht

Anderlecht bevestigt vertrek Bounida: 'De club betreurt, maar respecteert de beslissing'

door Thijs Zwagerman 20

Bron Anderlecht

Laatst geüpdatet

Rayane Bounida gaat RSC Anderlecht na dit seizoen verlaten, zo maakt de Belgische club zelf bekend middels de officiële kanalen. Bounida tekent hoogstwaarschijnlijk een contract bij Ajax en dat wordt betreurd bij RSC Anderlecht.

In het statement dat de club zondag naar buiten brengt wordt overigens niet gemeld waar Bounida zijn carrière vervolgt. Wel legt Anderlecht uit waarom de club en het toptalent er niet gezamenlijk zijn uitgekomen. ‘Onze club bood Rayane een traject op maat aan om uiteindelijk zijn debuut in de eerste ploeg te maken. (…) Ondanks het uitgestippelde sportieve pad, kiest Rayane ervoor om zijn opleiding verder te zetten in het buitenland. De club betreurt, maar respecteert die beslissing. RSC Anderlecht wil de sportieve staf en in het bijzonder ook alle coaches en de pedagogische cel die Rayane al die jaren hebben begeleid uitdrukkelijk bedanken voor hun inzet.’

Vervolgens meldt Anderlecht dat Bounida het seizoen nog wel afmaakt in België. ‘Op het einde van dit seizoen zwaaien we Rayane Bounida uit. Met spijt in het hart, maar met de meest oprechte gelukwensen. Rayane is een kind van Neerpede (trainingscomplex van Anderlecht, red.), een ket van het huis, pour toujours. Het ga je goed, Rayane.’

Komst naar Ajax

De verwachting is dat Bounida maandag gepresenteerd wordt door Ajax, waar de creatieve middenvelder een driejarig contract zal tekenen. De geruchten rondom een overgang van Bounida naar Ajax gaan al langer, maar nu hij afgelopen donderdag zestien jaar is geworden behoort een buitenlandse overgang tot de mogelijkheden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.