Álvarez zet met zege op Costa Rica nieuwe stap richting WK

door Bart Veenstra 3

Edson Álvarez heeft met het Mexicaanse elftal een nieuwe stap gezet richting kwalificatie voor het WK in 2022. Op bezoek bij Costa Rica werd door de Mexicanen met 0-1 gewonnen. Álvarez speelde de volledige wedstrijd mee.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Orbelin Peneda. De Mexicaan wist in de blessuretijd van de eerste helft een strafschop te benutten. Het bleef bij 0-1 en zodoende staat Mexico op zes punten uit twee wedstrijden.

Mexico gaat in de kwalificatiegroep - bestaande uit acht landen afkomstig uit Noord-Amerika, Midden-Amerika en de Caraïben - aan de leiding. De uiteindelijke top-vier plaatst zich voor het WK. Mexico speelt in deze interlandperiode nog op bezoek bij Panama. Die wedstrijd moet Álvarez wel aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing.