Álvarez was dicht bij transfer naar Chelsea: 'Het vliegtuig stond al klaar'

door Jari Perridon 69

Bron Caliente TV

Álvarez was dicht bij transfer naar Chelsea: 'Het vliegtuig stond al klaar'

door Jari Perridon 69

Bron Caliente TV

Laatst geüpdatet

Edson Alvarez heeft bij Caliente TV, een Mexicaans medium, een boekje opengedaan over zijn afgeketste transfer naar Chelsea. De Mexicaan kon in de zomer dan 2022 een overstap maken naar de Premier League-club uit Londen, maar Ajax ging daar op het laatste moment toch voor liggen.

'Eigenlijk zou ik na drie jaar bij Ajax vertrekken naar Chelsea', begint de oud-Ajacied. The Blues hadden nadrukkelijke interesse in de diensten van de Mexicaans international en de club was in verregaande onderhandelingen met Ajax. 'Het vliegtuig stond al klaar op het vliegveld en toen zei Ajax: "Je gaat niet weg".'

In de zomer van 2022 nam Ajax afscheid van meerdere belangrijke spelers. De Amsterdammers namen al afscheid van Noussair Mazraoui, Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch, André Onana en Antony. Álvarez kon na al deze spelers niet de volgende zijn die vertrok uit Amsterdam. 'Of mensen het nu geloven of niet. Het maakt voor mij geen verschil. Ik ben degene die het mee heeft gemaakt', stelt de verdedigende middenvelder. 'Ik was een uur verwijderd van het vliegtuig om bij Chelsea te tekenen en Ajax zei tegen mij: "Je gaat niet. Je gaat echt niet weg".'

Toch een stap naar de Premier League

In de zomer van 2023 kon Álvarez alsnog een stap maken naar de Premier League. West Ham United nam de Mexicaan voor zo'n 38 miljoen euro over van de Amsterdammers. Bij The Hammers speelt Álvarez samen met oud-Ajacied Mohammed Kudus, die ook afgelopen zomer de overstap maakte naar Londen. Ajax ving voor die transfer zo'n 43 miljoen euro. Zij zijn niet de enige twee oud-Ajacieden die werkzaam zijn bij West Ham United. Ook John Heitinga vertrok afgelopen zomer bij Ajax en koos voor een avontuur in Londen. De trainer en oud-prof is sinds afgelopen zomer de assistent-trainer van David Moyes bij de club uit oost-Londen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.