Álvarez pakt vijfde gele kaart en mist Vitesse-thuis

door Brent Tomassen 92

Álvarez pakt vijfde gele kaart en mist Vitesse-thuis

door Brent Tomassen 92

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez heeft tegen PSV (1-2 verlies, red.) zijn vijfde gele kaart van het seizoen gekregen. De Mexicaan mist daardoor het treffen van Ajax tegen Vitesse op woensdagavond. De Amsterdammers spelen dan een inhaalduel.

Bij de stand van 0-1 leek Ajax een gevaarlijke counter in te leiden, maar werd deze ruw onderbroken door PSV-verdediger Armando Obispo. De mandekker van de Eindhovenaren kreeg logischerwijs de gele kaart, maar de impact van de tackle veroorzaakte een flink opstootje tussen beide ploegen. Volgens scheidsrechter Danny Makkelie was de felheid van Álvarez daarin dusdanig dat ook de middenvelder geel zag.

Ajax kwam daarna verder in de problemen door de 0-2 van Érick Gutiérrez, kwam nog wel qua doelverschil terug dankzij een goal van invaller Lorenzo Lucca, maar de gelijkmaker bleef uit. Ook na afloop bleef het onvriendelijk op het veld.

Vitesse

Woensdag komt Vitesse op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. De ploeg van Philip Cocu kent een moeizaam seizoen en staat op een teleurstellende vijftiende plaats. Ajax kan tegen de Arnhemmers de koppositie bij winst weer terug veroveren op PSV

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.