Álvarez met Mexico naar WK in Qatar na winst op El Salvador

door Bas Velzel 0

Bron AS

Álvarez met Mexico naar WK in Qatar na winst op El Salvador

door Bas Velzel 0

Bron AS

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 2-0 overwinning geboekt met zijn Mexico tegen El Salvador. Met de overwinning stelde Mexico hun deelname aan het WK in Qatar veilig.

De Mexicanen wisten de wedstrijd in de eerste helft te beslissen dankzij een doelpunt en een strafschop. Álvarez kon rekenen op een basisplaats en mocht de volle negentig minuten volmaken tijdens de wedstrijd.

Mexico is na veertien gespeelde kwalificatiewedstrijden geëindigd op de tweede plaats bij de kwalificatie voor Noord- en Midden-Amerika. In totaal wisten ze 28 punten te behalen, acht keer winst, vier keer gelijk en twee keer verloren. Dat is evenveel als nummer één Canada. De Verenigde Staten van Amerika heeft zich als laatste geplaatst voor het WK.

Loting WK

Vrijdag is de loting voor de groepsfase op het Wereldkampioenschap in Qatar. Bondscoach Louis van Gaal is niet aanwezig bij de loting, hij testte nog steeds positief op de PCR-test. Oranje is ingedeeld in pot 2 en kan Qatar, België, Brazilië, Frankrijk, Argentinië, Engeland, Spanje of Portugal treffen als groepshoofd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties