'Álvarez als balansbewaker op shortlist van Bayern München'

door Jesse ter Haar 295

Bron BILD

'Álvarez als balansbewaker op shortlist van Bayern München'

door Jesse ter Haar 295

Bron BILD

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez staat op een shortlist van Bayern München, zo schrijft BILD op dinsdagavond. De Duitse recordkampioen is op zoek naar een 'type Casemiro' en aan dat profiel zou de Mexicaan voldoen. De Ajacied lijkt echter nog niet de topkandidaat.

De Duitse krant schrijft over de transferplannen van hoofdtrainer Thomas Tuchel bij Bayern München. Het lijkt erop dat de oefenmeester orde wil gaan creëren en daarmee de selectie naar zijn hand wil zetten. Het team moet daarbij opnieuw opgebouwd worden. Momenteel is Joshua Kimmich nog de 'zes' van Bayern München, maar Tuchel zou meer een 'acht' in hem zien. De plek die daardoor vrijkomt, zou weleens door Álvarez ingevuld kunnen gaan worden. Naast de komst van een balansbewaker op het middenveld mogen er bij de topclub uit Duitsland ook meerdere spelers uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Dat een transfer van Ajax naar Bayern München lang niet altijd een doorslaand succes is, bewijzen momenteel Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Daley Blind. De twee eerstgenoemden trokken in de zomer naar de Bundesliga, terwijl Blind in de winterstop volgde. Geen van de drie oud-Ajacieden heeft zich bij Bayern München in de basis weten te knokken. Dat lukte alleen Matthijs de Ligt, die overkwam van Juventus. De Ligt en de zijnen staan momenteel aan kop in Duitsland, maar voelen de hete adem van Borussia Dortmund in de nek. De nummer twee volgt slechts op één punt achterstand.

Transfer Álvarez

Álvarez, de mogelijke versterking van Bayern München, heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2025. Afgelopen zomer leek hij al een toptransfer te gaan krijgen, toen Chelsea zich bij Ajax meldde en een transfersom van vijftig miljoen euro wilde betalen. De Amsterdammers gingen echter voor de transfer liggen, omdat er al tal van sleutelspelers waren vertrokken. Bovendien had Ajax op de slotdag van de zomerse transfermarkt onvoldoende tijd om een geschikte vervanger naar Amsterdam te halen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.