Alders en Agougil winnen met Oranje O19 van Zwitserland; Setford en Jermoumi verliezen

door NielsOpdam 0

Gerald Alders en Oualid Agougil hebben donderdag met Oranje O19 gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Zwitserland (4-3). Verder verloor Charlie Setford met Engeland O20 en ging ook Diyae Jermoumi onderuit met Marokko O23.

Oranje O19 speelt in deze interlandperiode drie oefenwedstrijden in het Spaanse Marbella. Tegen Zwitserland O19 mocht Alders in de basisopstelling beginnen. Na 21 minuten stond het al 2-0 voor de Nederlanders. Julian Rijkhoff en Jeremiah Esajas scoorden de doelpunten namens Oranje O19. Vlak voor rust deed Zwitserland nog iets terug, maar kort na de pauze zorgde Jaden Slory voor de 3-1 en 4-1.

Na 62 minuten werd Slory vervangen door Ajacied Agougil. Op dat moment stond het 4-3 en dat werd uiteindelijk ook de eindstand. Alders bleef de gehele wedstrijd binnen de lijnen in het elftal van Mischa Visser. Oranje O19 gaat in deze interlandperiode nog twee keer oefenen. Zaterdag is Australië de tegenstander en dinsdag speelt Nederland tegen de leeftijdsgenoten uit België.

Setford en Jermoumi verliezen

Verder speelde Setford met Engeland O20 tegen Roemenië. De Ajacied begon op de bank en bleef daar de hele wedstrijd zitten. Setford zag zijn elftal met 2-0 onderuit gaan in Roemenië. Tot slot oefende Jermoumi met het Olympische team van Marokko, het O23-team, tegen de leeftijdsgenoten van Irak. Er werd met 0-1 verloren.