'Ajax zet zinnen op Ikoné en opent de onderhandelingen'

door Jesse ter Haar 830

Bron Fabrizio Romano

'Ajax zet zinnen op Ikoné en opent de onderhandelingen'

door Jesse ter Haar 830

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zijn zinnen gezet op Jonathan Ikoné, zo schrijft Fabrizio Romano dinsdagavond op X. De Fransman staat onder contract bij Fiorentina, maar als het aan de Amsterdammers ligt, is dat spoedig niet meer het geval.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

De gesprekken over een eventuele transfer van de 26-jarige Ikoné zijn volgens de transferexpert geopend door de Amsterdammers. Momenteel zou de clubleiding een eerste voorstel voorbereiden, waarna deze ingediend zal worden bij Fiorentina. Vermoedelijk hoort Ajax pas hierna in hoeverre het aantrekken van de linkspoot haalbaar zou zijn.

'Ajax ziet Ikoné als een kans', zo valt verder te lezen in het bericht van Romano. De viervoudig Frans international heeft jarenlange ervaring in de hoogste competitie van Frankrijk en Italië en was ook vorig seizoen nog meer dan eens basisspeler bij Fiorentina. In totaal staat de rechtsbuiten, die ook op de linkerflank uit de voeten kan, op 115 wedstrijden voor de club uit Florence. Eerder speelde hij al 150 duels met LOSC Lille.

Het is nog niet geheel duidelijk of Ajax inzet op een definitieve transfer of een huurdeal. Romano sluit niet uit dat het eerste voorstel van Ajax ingericht zal zijn op het Fiorentina en Ikoné doen verleiden tot een huurperiode, terwijl tegelijkertijd ook niet wordt uitgesloten dat de Amsterdammers uiteindelijk voor een definitieve transfer zullen gaan. 'Iets om de komende dagen in de gaten te houden' schrijft de journalist op zijn kanaal.

Carrière Ikoné

De vleugelflitser, die bekendstaat om zijn snelheid, is geboren in Frankrijk en doorliep de jeugdopleidingen van AS Bondy en Paris Saint-Germain. Bij laatstgenoemde club kwam zijn carrière echter niet van de grond, waardoor hij tot tweemaal toe op huurbasis speelde bij Montpellier. In twee seizoenen kwam hij tot 37 wedstrijden voor die club. Ook hierna was er voor Ikoné bij Paris Saint-Germain geen kans op speeltijd en dus vertrok hij naar LOSC Lille.

Eenmaal in Lille bloeide Ikoné op. In drieënhalf seizoen speelde hij 150 wedstrijden voor de Franse club en zijn prestaties leverde hem een transfer naar de Serie A op. Fiorentina betaalde in januari 2022 meer dan vijftien miljoen voor de rechtsbuiten. Sindsdien speelde de linkspoot dus 115 wedstrijden voor de club uit Italië, waarbij hij nog tot medio 2026 onder contract staat.

Wout Weghorst

Ikoné is overigens niet de enige aanvaller die Ajax aan zich hoopt te binden. De club is al langere tijd bezig met het aantrekken van Wout Weghorst, die onder contract staat bij Burnley en dinsdagavond nog inviel tijdens Nederland - Oostenrijk. De gesprekken over de persoonlijke voorwaarden van Weghorst zouden vergevorderd zijn, terwijl er nog een deal gesloten moet worden met Burnley.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.