Ajax wint 'de Oscar voor creativiteit' voor kampioenssterrenactie

door BadembaBarrie 42

Bron Ajax

Ajax wint 'de Oscar voor creativiteit' voor kampioenssterrenactie

door BadembaBarrie 42

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een leeuw bij de Cannes Lions gewonnen, voor de actie waarbij de 35e kampioensschaal werd omgesmolten tot ruim 40.000 kampioenssterren. Dat melden de Amsterdammers donderdagavond op de eigen website. De gewonnen prijs draagt in de marketingwereld de bijnaam 'de Oscar voor creativiteit'.

Ajax won de prijs in de categorie PR. Commercieel directeur Menno Geelen reageert verheugd op het nieuws. 'We zijn onverminderd trots op de wereldwijde waardering voor ons creatieve werk buiten het veld, en deze leeuw voor Piece of Ajax (de naam van de actie, red.) in het bijzonder.'

De actie volgde op het seizoen 2020/21 waarin Ajax in slechts drie van de zeventien thuiswedstrijden fans mocht verwelkomen en dat ook nog eens in zeer beperkte mate. Om de 35e landstitel toch met de supporters te kunnen delen, kregen alle ruim 40.000 seizoenkaarthouders een kampioensster, gemaakt van het omgesmolten materiaal van de kampioensschaal, thuis opgestuurd. De actie ging gepaard met één van de inmiddels vele indrukwekkende filmpjes, waar Ajax de laatste jaren om bekend is komen te staan.

Succes delen met de supporters

De actie was Ajax' manier om aan te tonen hoe belangrijk de supporters voor de club zijn. Iets wat Geelen nogmaals benadrukt op de clubsite. 'We zijn enorm blij dat we onze meest recente schaal (de 36e, red.) in aanwezigheid van onze fans konden ontvangen, en kijken nu alweer uit naar het volgende zilverwerk wat we hopen te behalen op het veld.'

De actie 'Piece of Ajax' dateert inmiddels alweer van ruim een jaar terug, mei 2021 om precies te zijn. De Cannes Lions worden echter uitgereikt op het 'Festival of Creativity', dat jaarlijks wordt gehouden. De stukken werk die beoordeeld worden stammen steevast uit het jaar voor het festival, vandaar dat Ajax ruim een jaar na dato nog een onderscheiding ontvangt voor de actie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties