Ajax wilde Antony eigenlijk behouden: 'Was ook geen behoefte hem te verkopen'

door Bart Veenstra 92

Bron The Athletic

Ajax wilde Antony eigenlijk behouden: 'Was ook geen behoefte hem te verkopen'

door Bart Veenstra 92

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Ajax had Antony het liefst nog een seizoen behouden voor de club. De Braziliaanse aanvaller vertrok uiteindelijk aan het einde van de zomerse transferperiode alsnog naar Manchester United. In een interview met The Athletic blikt Van der Sar kort terug op de transfer.

Van der Sar noemt Antony een speler die nog altijd erg jong is en nog altijd veel potentie kent. 'We hadden hem graag nog een jaar behouden. Er was ook geen enorme behoefte om hem te verkopen, we hebben veel geld in kas. Alleen: het bod van United was zó hoog. We hebben United uitgedaagd om zo hoog mogelijk te bieden. Ze hebben nu een potentiële wereldster.'

Transfersom Antony kan oplopen tot honderd miljoen euro

Antony werd eind augustus door Ajax verkocht aan Manchester United. De Engelsen betalen minimaal 95 miljoen euro voor de Braziliaan. Die transfersom kan middels bonussen nog oplopen tot liefst honderd miljoen euro. Daarmee is Antony de duurst uitgaande transfer in de geschiedenis van Ajax.

Bij Manchester United, waar hij te maken heeft met voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag en oud-Ajacieden Lisandro Martínez, Donny van de Beek en Christian Eriksen, heeft Antony al snel een basisplaats veroverd. In zes Premier League-wedstrijden wist Antony tot nu toe drie keer te scoren. De laatste drie duels moest hij missen vanwege een blessure. Op dit moment bereidt Antony zich met Brazilië voor op het WK in Qatar.

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.