Ajax Vrouwen winnen van VV Alkmaar en pakken koppositie

door NielsOpdam 1

Bron AS

Ajax Vrouwen winnen van VV Alkmaar en pakken koppositie

door NielsOpdam 1

Bron AS

Laatst geüpdatet

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag met 1-4 gewonnen op bezoek bij VV Alkmaar. Hierdoor staan de Amsterdammers op de eerste plaats in de Vrouwen Eredivisie. Ze hebben evenveel punten als de Feyenoord Vrouwen, maar Ajax heeft nog een wedstrijd tegoed.

Bij de Ajax Vrouwen ontbrak de zwangere clubtopscorer Marjolijn van den Bighelaar. Zij zal door haar zwangerschap de rest van het seizoen moeten missen. De Ajax Vrouwen kwamen na tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Victoria Pelova.

Na twintig minuten kwam het elftal van Danny Schenkel op een 0-2 voorsprong. Henriikka Makela, keepster van VV Alkmaar, kreeg een kopbal van Stefanie van der Gragt niet onder controle. Eshley Bakker kon de rebound daarna binnenwerken. In de 37e minuut scoorde VV Alkmaar de aansluitingstreffer via Veerle van der Most.

Volgende week: Ajax Vrouwen - Feyenoord Vrouwen

Rond het uur zorgde Romee Leuchter voor de 1-3. Zij scoorde haar negende doelpunt van het seizoen. Na 91 minuten scoorde Nicole Stoop een eigen doelpunt, waardoor de eindstand op het bord kwam: 1-4. De Ajax Vrouwen hebben nu, net als de Feyenoord Vrouwen, 22 punten. Volgende week komt de Rotterdamse rivaal naar Amsterdam.

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van AZ? Zet dan in en krijg 9,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.