Ajax Vrouwen winnen periodetitel door overtuigende overwinning op PSV

door Justin Fokkens 9

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag de topper tegen de PSV Vrouwen met 5-1 gewonnen. Romée Leuchter was met twee doelpunten opnieuw van grote waarde voor de Amsterdammers.

De Ajax Vrouwen kwamen razendsnel op voorsprong. Marjolijn van den Bighelaar stuurde de bal met een schot binnen het zestienmetergebied naar de rechterhoek nadat een vrije trap van Sherida Spitse bij haar terecht was gekomen.

In minuut 26 werd de voorsprong verdubbeld. Nadine Noordam schoot de bal uit een knap ingestudeerde hoekschop overtuigend binnen. Een minuut later lag de volgende bal alweer in het net. Na geklungel achterin bij de PSV Vrouwen kwam Chasity Grant oog in oog met keepster Sari van Veenendaal, en schoot raak.

Leuchter opnieuw trefzeker

Na de rust waren de Ajax Vrouwen nog tweemaal trefzeker, in minuut 68 en minuut 75. Beide doelpunten kwamen op naam van Romée Leuchter, waarmee zij dit seizoen al op een totaal van vijf doelpunten staat. Tussendoor deden de PSV Vrouwen via een doelpunt van Mandy van den Berg nog iets terug.

Door deze overwinning eindigen de Ajax Vrouwen bovenaan in de eerste periode, waarmee het beslag heeft gelegd op de periodetitel.