Ajax Vrouwen winnen dankzij hattrick Hoekstra ruim van sc Heerenveen

door NielsOpdam 3

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag met 7-0 gewonnen van sc Heerenveen. Tiny Hoekstra was de grote vrouw aan de kant van de Amsterdamse club. Zij scoorde namelijk een hattrick op Sportpark de Toekomst.

Afgelopen woensdag werden de Ajax Vrouwen uitgeschakeld in de Champions League. De Arsenal Vrouwen wonnen toen met 0-1 in Amsterdam, terwijl er een week eerder met 2-2 gelijk werd gespeeld. Tegen sc Heerenveen opende Hoekstra de score na 27 minuten namens de Ajax Vrouwen. Tien minuten later vergrootte zij de marge naar twee.

Na 38 minuten scoorde Sherida Spitse de derde goal namens de Amsterdamse club. Hierdoor gingen de Ajax Vrouwen met een 3-0 voorsprong de rust in. Na rust was het Victoria Pelova die het vierde doelpunt binnenschoot voor de ploeg van Suzanne Bakker. Invalster Nikita Tromp vergrootte de voorsprong naar 5-0 in de 73e minuut.

Ajax Vrouwen staan derde met maximale score

Drie minuten later maakte Hoekstra haar hattrick compleet. Voor de aanvalster was dat een bijzondere, omdat zij tot 2021 onder contract stond in Heerenveen. Uiteindelijk scoorde Romée Leuchter de 7-0. Hierdoor staan de Ajax Vrouwen op de derde plaats, met zes punten na twee wedstrijden.