Ajax Vrouwen verslaan PSV nipt in topper

door Jesse ter Haar 1

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond de topper tegen PSV met een minimaal verschil weten te winnen. Lange tijd bleef de brilstand op het scorebord te zien, maar een minuut of twintig voor tijd werd tóch de 1-0 eindstand bepaald door de ploeg van Benno Nihom.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Brabant. Kort daarna vervolgens, kreeg Ajax via Eshly Bakker haar eerste echte kans. Die kans bleek aan haar echter niet besteed. Hierna zetten de Ajax Vrouwen even aan. Voor rust volgden er drie Amsterdamse kansen, waarbij ook de lat PSV eenmaal moest redden.

Meteen na rust ontstonden er weer twee kansen voor de Eindhovenaren, maar Ajax kwam goed weg. Er werden hierna weinig grote kansen gecreëerd, maar na 69 minuten was het dan tóch raak. Het was Line Røddik die de bal voor haar voeten zag vallen en hem hard tegen de touwen werkte. De voorsprong kwam hierna niet meer in gevaar en zo werd er met 1-0 gewonnen.