Ajax Vrouwen verliezen in de slotfase van FC Twente

door Melle Goekoop 11

Het zijn de Ajax vrouwen niet gelukt om de koppositie te heroveren in de Eredivisie Vrouwen. In de topper tegen de vrouwen van FC Twente ging het in de slotfase mis, ondanks een rode kaart voor de Tukkers. Nadat Ajax terug was gekomen van 2-0 achterstand, werd het alsnog 3-2.

FC Twente kwam na dertien minuten op voorsprong: Renate Jansen kon de bal over Ajax-keeper wippen nadat die een corner verkeerd in had geschat. Vlak voor rust werd de score verdubbeld toen Fenna Kalma binnenschoot.

In slotfase van het duel werd het hectisch en maakte de Ajax vrouwen een knappe comeback. In de 72e minuut zorgde Romée Leuchter voor de aansluitingstreffer. Tien minuten later wist dezelfde Romée Leuchter vanaf elf meter te scoren toen Keyleigh Van Dooren hands maakte en met rood van het veld moest.

In de extra tijd greep FC Twente met tien speelsters alsnog de volle buit. Kerstin Casparij scoorde uit een uitbraak voor de thuisploeg, waardoor Ajax na negen speelronden definitief koploper af is. Feyenoord had afgelopen vrijdag al de koppositie van de Amsterdamse rivaal overgenomen door met 0-1 te winnen bij Heerenveen, maar het verschil was maar twee punten. FC Twente staat tweede.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!