Ajax Vrouwen starten play-offs overtuigend

door Jesse ter Haar 1

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond een ruime overwinning weten te boeken op PEC Zwolle. Het was de eerste wedstrijd van de play-offs. Na een minder begin van de ploeg van Benno Nihom, werd toch met 0-4 gewonnen. Eshly Bakker tekende voor de eerste twee doelpunten van de wedstrijd.

Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd was PEC Zwolle de betere ploeg, maar daarna was dat voorbij. Al snel sloegen de Amsterdammers namelijk toe via Bakker. Zij ging één-op-één met de doelvrouw van PEC Zwolle en maakte geen fout. Slechts tien minuten daarna zette Bakker de marge ook op twee, ditmaal uit een corner.

De derde goal van Ajax werd voor rust nog gemaakt door Line Røddik. Even leek de thuisploeg erna nog terug te komen, maar een doelpunt werd ternauwernood voorkomen op de lijn. De laatste ging viel in de tweede helft en kwam van de voet van Ellen Jansen. Zij schoot keihard raak.