Ajax Vrouwen spelen gelijk op bezoek bij ADO Den Haag

door NielsOpdam 2

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij de vrouwen van ADO Den Haag. Hierdoor heeft de ploeg van Danny Schenkel de kans om de koppositie over te nemen laten liggen.

De ADO Den Haag Vrouwen kwamen na 41 minuten op voorsprong. Oud-Ajacied Kirsten van de Westeringh, die zeven officiële wedstrijden in Amsterdam speelde, scoorde het doelpunt. Na de rust voerden de Ajax Vrouwen de druk op op jacht naar de gelijkmaker.

Chasity Grant scoorde zo'n tien minuten voor tijd de gelijkmaker namens de Amsterdammers. Uiteindelijk kwamen er negen minuten blessuretijd bij, maar in de extra tijd wisten beide ploegen niet te scoren. Daardoor spelen de Ajax Vrouwen en de ADO Den Haag Vrouwen met 1-1 gelijk.

Ajax Vrouwen staan één punt achter FC Twente

De Ajax Vrouwen staan nu tweede en hebben 41 punten na achttien wedstrijden. De vrouwen van FC Twente hebben evenveel wedstrijden gespeeld en één punt meer dan de Amsterdammers. Tijdens de laatste speelronde, op 20 mei, spelen beide ploegen tegen elkaar in Amsterdam.