Ajax Vrouwen passeren FC Twente na zege

door Jesse ter Haar 0

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond goede zaken gedaan door FC Twente te verslaan. Vooraf stonden de Amsterdammers nog op derde plek, maar door een 2-0 overwinning werd de tweede plek overgenomen van de opponent van vrijdag.

In de eerste helft hadden de Ajax Vrouwen lange tijd moeite met het stichten van gevaar op de helft van de tegenstander. Pas enkele minuten voor rust kwam het eerste Amsterdamse schot tussen de palen. Ellen Jansen waagde de poging, maar deze werd gekeerd door de goalie van FC Twente. Aan de andere kant moest doelvrouw Lize Kop enkele keren optreden, maar daarin slaagde ze.

In de tweede helft kwam er meer aanvallende pit in het spel van Ajax. Het was Vanity Lewerissa die eerste nog de paal trof, maar in de 63ste minuut scoorde zij uit een hoekschop. Het geluk kon niet op, want vijf minuten later scoorde Marjolijn van den Bighelaar vanuit een voorgegeven vrije trap ook de 2-0. De zege kwam hierna niet meer in gevaar en dus klom de ploeg van Benno Nihom naar de tweede plek.