Ajax Vrouwen naar tweede voorronde Champions League na zege op Eintracht Frankfurt

door Jesse ter Haar 29

De Ajax Vrouwen hebben zondag de tweede voorronde van de Champions League bereikt. De Amsterdammers wonnen met 2-1 van Eintracht Frankfurt en dwongen de plek in de volgende ronde op die manier af. Een laat doelpunt van Eshly Bakker zorgde voor de nipte zege.

Afgelopen donderdag werd er nog met 3-1 gewonnen van Kristianstads DFF. Bakker was toen ook al één van de doelpuntenmakers. Victoria Pelova en Chasity Grant waren de andere gelukkigen. Ten opzichte van dat duel was er zondag één wijziging in de basiself. Liza van der Most zat tegen Kirstianstads op de bank, maar was tegen Eintracht Frankfurt basisspeler.

De wedstrijd tegen de Duitse opponent begon voortvarend voor de ploeg van hoofdtrainer Suzanne Bakker. In de achtste minuut kwam Ajax immers al op voorsprong. Het was Grant die trefzeker was. De doelverdediger van Eintracht Frankfurt leverde de bal in, waarna Romée Leuchter haar teamgenoot in staat stelde te scoren.

Iets meer dan tien minuten na de openingstreffer werd het bijna 1-1. Eintracht Frankfurt schoot een vrije trap op de lat. Hierna creëerden beide ploegen nog mogelijkheden, maar een doelpunt kwam er voor rust niet meer. Zodoende mochten de speelsters van Ajax met een voorsprong aan de thee.

Spektakel in de slotfase

Na de rust kwamen de Duitsers alsnog op 1-1. Lize Kop ging in de fout en leverde de bal in bij Lara Prasnikar, die niet faalde voor open doel. In het laatste gedeelte van de wedstrijd was de opponent van Ajax de betere ploeg, maar de ploeg van Bakker hield stand. Tegen de verhoudingen in wisten de Amsterdammers in het slot voor een groot succes te zorgen. In de laatste momenten van het duel zorgde Bakker met een spectaculaire omhaal voor de 2-1, waardoor de tweede voorronde van de Champions League werd bereikt.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!