Ajax Vrouwen laten na koppositie te grijpen

door Jesse ter Haar 1

De Ajax Vrouwen hebben dinsdagavond nagelaten de koppositie in de kampioenspoule te grijpen. De Amsterdammers gingen op bezoek bij ADO Den Haag, maar speelden daar uiteindelijk met 2-2 gelijk.

Na elf minuten voetballen was het de ploeg van Benno Nihom dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Ellen Jansen kon scoren, maar miste toen nog. Kort hierna moest doelvrouw Lize Kop zich ook onderscheiden, want ook de thuisploeg kreeg een kans. Kop pakte de kopbal simpel.

De wedstrijd verliep gelijkopgaand, maar toch kwam Ajax na 34 minuten op voorsprong. Het was opnieuw Jensen die de kans kreeg en ditmaal scoorde ze ook. Liza van der Morst, die na dinsdag met 167 wedstrijden de recordhouder van meeste wedstrijden voor de Ajax Vrouwen is, gaf de voorzet.

Kort voor rust kwam Ajax ook nog op een 0-2 voorsprong door Soraya Verhoeve, maar één minuut voor rust viel ook de 1-2. Doelvrouw Kop werd verrast van afstand. De tweede helft verliep minder spectaculair, maar de zege leek binnen toen ADO Den Haag een rode kaart kreeg. Niets bleek minder waar, want zes minuten voor het einde werd de 2-2 nog binnengewerkt.