Ajax Vrouwen boeken monsterzege op bezoek bij Excelsior

door Justin Fokkens 11

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag een monsterzege weten te boeken op bezoek bij de Excelsior Vrouwen. De uitwedstrijd bij de hekkensluiter moest gewonnen worden om in het spoor van koploper FC Twente te blijven en dit deden de Amsterdammers overtuigend. Het werd maar liefst 2-8 in Rotterdam.

De Ajacieden schoten uit de startblokken en kwamen in de zesde minuut al op een 0-1 voorsprong via topscoorster Romée Leuchter. Na een ruim halfuur was de spits nogmaals trefzeker en tekende zij voor een 1-3 ruststand, nadat Tiny Hoekstra de Ajax Vrouwen op een 0-2 voorsprong had gezet en de Excelsior Vrouwen tussendoor iets terug wisten te doen.

Na rust ging de ploeg van afzwaaiend trainer Danny Schenkel rustig door met doelpunten maken. Via Tiny Hoekstra, Chasity Grant, Sherida Spitse en opnieuw tweemaal Romée Leuchter liep het elftal uiteindelijk uit naar een zeer ruime overwinning. Laatstgenoemde komt daarmee op 21 doelpunten uit twintig wedstrijden.

Titelstrijd

Door de overwinning komen de Ajax Vrouwen op 45 punten uit twintig wedstrijden. Daarmee bevindt het zich momenteel op een tweede plaats op drie punten achterstand van FC Twente. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Op de laatste speeldag treffen de Ajax Vrouwen en FC Twente elkaar nog op Sportpark De Toekomst.