Ajax Vrouwen beginnen seizoen met zege

door Thijs Zwagerman 6

De Ajax Vrouwen hebben het competitiedebuut van de nieuwe trainer, Danny Schenkel, opgeluisterd met een zege. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen ging de ploeg op bezoek bij VV Alkmaar en daar werd met 1-2 gewonnen.

Na ruim een halfuur spelen kopte de deze zomer bij Ajax teruggekeerde Desiree van Lunteren de 0-1 binnen. Uit een vrije trap van Lina Salmi was het raak. Lang kon Ajax echter niet van deze voorsprong genieten, want amper vijf minuten later zorgde Anna Kool al voor de 1-1.

Kort na de rust zorgde debutant Lucie Vonkova voor de 1-2. De Ajax Vrouwen hielden deze voorsprong vervolgens, zelfs na de rode kaart voor Linda Bakker, vast, waardoor de eerste driepunter een feit is. sc Heerenveen is de volgende tegenstander die wacht.