'Ajax volgt ontwikkeling FC Utrecht-middenvelder Booth nadrukkelijk'

door Bart Veenstra 325

Bron De Telegraaf

'Ajax volgt ontwikkeling FC Utrecht-middenvelder Booth nadrukkelijk'

door Bart Veenstra 325

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax en PSV zouden de ontwikkeling van FC Utrecht-middenvelder Taylor Booth (21) nadrukkelijk volgen. Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend. Zodoende zou het verblijf van deze Amerikaanse 'groeibriljant' bij de club uit de Domstad zomaar eens beperkt kunnen blijven tot één seizoen.

Booth kwam afgelopen zomer van Bayern München en maakt dit seizoen een sterke ontwikkeling door. Ajax en PSV hebben het management van Booth laten weten dat zij de Amerikaanse middenvelder een interessante speler vinden, zo melden bronnen rond FC Utrecht. Voor de komende interlandperiode is Booth opgenomen in de voorselectie van het A-team van de Verenigde Staten.

Champions League-deelnemer wil ver gaan voor Booth

Maandag meldde Voetbal International al dat een Champions League-deelnemer ver wil gaan voor Booth. Zodoende is er concurrentie voor Ajax in een mogelijke strijd om de handtekening van de Amerikaan. Om welke club het gaat, wordt niet geschreven. Verder zouden clubs uit Spanje en Engeland hun interesse kenbaar hebben gemaakt, terwijl De Telegraaf ook spreekt van interesse uit Italië en België. Volgens Voetbal International zou FC Utrecht zo'n 8,5 miljoen euro verlangen voor de middenvelder.

Booth speelde dit seizoen achttien wedstrijden voor FC Utrecht in de Eredivisie. In die achttien wedstrijden was hij goed voor twee doelpunten en drie assists. De Amerikaan speelde eerder in de jeugdopleiding van Real Salt Lake, waarna hij in 2019 naar Bayern München verkaste. Sinds de zomer van 2022 speelt hij bij FC Utrecht.

Bestel diverse items, waaronder het derde shirt, in de Ajaxshop nu met liefst 50% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.