Ajax versterkt zich voor volgend seizoen met twee Alphense Boys-talenten

door Thijs Zwagerman 18

Bron Ajax Showtime

Ajax versterkt zich voor volgend seizoen met twee Alphense Boys-talenten

door Thijs Zwagerman 18

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax heet met ingang van komend seizoen twee talenten van Alphense Boys welkom in de jeugdopleiding. D’Angelo Lobman (15) en Jaynilson Geoffrey (16) zullen komende zomer de overstap naar Ajax maken.

Lobman (foto) is een aanvallend ingestelde rechtsback die dit seizoen speelt voor Alphense Boys O15. Bij Ajax zal de rechtsbenige rechtsachter komende zomer beginnen in het O16-elftal van de Amsterdammers. Lobman kreeg van maar liefst zes clubs te horen dat zij hem graag op stage wilden hebben, maar het talent heeft na een stageperiode bij Ajax dus gekozen voor de overstap naar Amsterdam.

Voor Geoffrey was eveneens veel belangstelling. De aanvaller speelt dit seizoen voor Alphense Boys O17 en zal bij Ajax volgend seizoen beginnen bij de O18. De rappe en technisch vaardige Geoffrey is een buitenspeler met een goed neusje voor de goal. Dit seizoen is hij aanvoerder van de O17 van Alphense Boys. Met deze goed aangeschreven amateurclub speelde zowel Geoffery als Lobman dit seizoen in competitieverband met hun eigen teams tegen jeugdteams van Ajax.

Kenzo Riedewald

Naast het aantrekken van Lobman en Geoffrey werd eerder al bekend dat Ajax zich voor volgend seizoen heeft versterkt met Kenzo Riedewald. De vijftienjarige aanvaller - een oud-speler van FC Utrecht - speelt nu nog voor de Wooter Academy, maar zal volgend seizoen een ploeggenoot van Lobman worden bij Ajax O16.

Hoofdfoto: Alphense Boys

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties