Ajax verkozen tot Amsterdamse sportploeg van het jaar 2022

door Jesse ter Haar 35

Bron Het Parool

Ajax verkozen tot Amsterdamse sportploeg van het jaar 2022

door Jesse ter Haar 35

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Ajax is maandagavond uitgeroepen tot de Amsterdamse sportploeg van het jaar 2022, zo schrijft Het Parool. Op het sportgala van Amsterdam gingen er veel prijzen naar de roeiers, maar vanwege de prestaties die Ajax leverde onder leiding van Erik ten Hag werd er toch een prijs in de wacht gesleept. Sjaak Swart nam de prijs namens de club in handen.

De Amsterdamse club kroonde zich tijdens het afgelopen seizoen opnieuw tot kampioen van de Eredivisie. Ajax won 26 van de 34 gespeelde competitiewedstrijden en speelde vijfmaal gelijk. Het behaalde puntenaantal van 83 was genoeg om PSV (81) op twee punten achterstand te houden. Ajax scoorde 98 doelpunten en bereikte de grens van honderd goals dus net niet.

In Europees verband beleefde Ajax aanvankelijk een bijzonder seizoen. In de groepsfase werden de zes wedstrijden tegen Sporting Portugal, Borussia Dortmund en Besiktas allemaal gewonnen, maar dat vond nog in 2021 plaats. In de achtste finale kwam Ajax vervolgens SL Benfica tegen en daar verloor het over twee duels met 3-2 van. In Portugal werd het 2-2, waarna de topclub in Amsterdam met 0-1 te sterk was en doorging naar de kwartfinale van de Champions League.

In de laatste paar maanden van het jaar 2022, onder leiding van Alfred Schreuder, verliep het minder. In de eerste seizoenshelft werden er dertig punten verzameld en dat was niet genoeg voor de eerste plek. Zodoende ging Feyenoord als koploper de winterstop in. Ajax verspeelde in vijf van de veertien Eredivisie-duels punten. In de Champions League werd er twee keer gewonnen van Rangers, maar waren Liverpool en Napoli tot tweemaal toe te sterk.

Frank de Boer reikt trofee uit

Tijdens het sportgala in het Leonardo Royal Hotel in Amsterdam verscheen ook Frank de Boer op het podium. Hij reikte de trofee voor Coach van Amsterdam 2022 uit. Het was Eelco Meenhorst, hoofdcoach van het TeamNL Roeiteam, die er met de onderscheiding vandoor ging.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.