Ajax-target Danilo spreekt wens uit: 'Volwassen genoeg voor elke competitie in de wereld'

door Bart Veenstra 147

Bron UOL Esporte

Ajax-target Danilo spreekt wens uit: 'Volwassen genoeg voor elke competitie in de wereld'

door Bart Veenstra 147

Bron UOL Esporte

Laatst geüpdatet

Ajax-target Danilo (21) heeft tegenover de Braziliaanse pers verklaard dat hij toe is aan een stap naar een andere competitie. Naast Ajax zouden ook clubs als Arsenal en AS Monaco interesse hebben in de Braziliaanse controlerende middenvelder.

Tegenover UOL Esporte gaat Danilo kort in op zijn nabije toekomstplannen. 'Ik zie mezelf als volwassen genoeg om te spelen in elke competitie in de wereld, ik ben er klaar voor', zegt Danilo, die op dit moment niet al te veel wil zeggen over zijn toekomst. 'Ik bemoei mij liever niet met deze transferverhalen. Ik heb mijn zaakwaarnemer verteld dat hij alleen met mij mag praten als de juiste club voorbij komt. Dan zullen we met Palmeiras gaan zitten en kijken wat het beste is voor iedereen.'

Ajax zou Danilo mogelijk zien als opvolger van Edson Álvarez. Laatstgenoemde zou graag een transfer willen maken. Zo was hij in de afgelopen zomer al dichtbij een transfer naar het Engelse Chelsea. Arsenal op zijn beurt wil graag een extra middenvelder toevoegen aan zijn selectie om een eventueel gemis van Thomas Partey op te vangen.

Bevriend met spelers van Arsenal

En juist Arsenal lijkt op dit moment misschien wel de beste papieren te hebben om Danilo in te lijven. De Londenaren, die bovenaan staan in de Premier League, waren in de zomer al bezig met de Braziliaan. Toen ging een transfer niet door, maar afgaande op de Engelse media zouden The Gunners in januari de favoriet zijn voor de handtekening van Danilo.

Eerder werd Danilo opgeroepen voor het nationale elftal van Brazilië en in die periode raakte hij bevriend met twee spelers van Arsenal. 'Het was geweldig om daar met de beste spelers van de wereld, spelers waar ik fan van ben, te zijn. Dat hielp mij enorm. Het was een prachtige ervaring. Ik heb vrienden gemaakt en veel geleerd. Ik was erg close met Gabriel Martinelli, Gabriel Jesus (beiden Arsenal, red.) en Dani Alves.'

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Poll: Wat denk jij wat de volgende club van Danilo wordt?
0%
0%
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.