'Ajax en Arsenal komen in januari met concreet bod op Danilo'

door Bart Veenstra 262

Bron ESPN

'Ajax en Arsenal komen in januari met concreet bod op Danilo'

door Bart Veenstra 262

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Ajax en Arsenal gaan naar verluidt in de transferwindow in januari een bod doen op Palmeiras-middenvelder Danilo (21). Dat melden bronnen aan ESPN. Palmeiras verlangt zo'n 24 miljoen euro voor de linksbenige controlerende middenvelder.

Arsenal informeerde in de zomer al naar de diensten van Danilo, al ging een transfer toen niet door. Palmeiras wilde zich namelijk eerst op de landstitel richten. De Braziliaanse club heeft - na het veroveren van de landstitel begin november - zijn standpunt inmiddels iets bijgesteld en zodoende is er concrete interesse van Arsenal, Ajax en ook AS Monaco. Volgens ESPN is het de verwachting dat Ajax en Arsenal in januari - als de transfermarkt weer open is - met een concreet bod komen.

Vertrekt Álvarez bij Ajax?

Danilo, die ook als centrale verdediger kan spelen, zou bij Ajax de opvolger kunnen zijn van Edson Álvarez. De Mexicaan was eerder al dichtbij een transfer naar Chelsea, maar die overgang ketste in de zomer af. Volgens de Braziliaanse tak van ESPN heeft Ajax eerder al scouts naar Brazilië gestuurd om Danilo te bekijken. Bij Arsenal zou Danilo als back-up moeten gelden voor Thomas Partey.

Palmeiras bezit tachtig procent van de rechten van de speler, zo valt te lezen. Cajazeiras, waar Danilo zijn loopbaan begon, bezit de overige twintig procent. Er wordt gezegd dat er over een vertrouwensvergoeding van hun kant kan worden onderhandeld, waardoor de totale vergoeding lager zou zijn dan 24 miljoen euro.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.