Ajax speelt na afloop van Eredivisie-seizoen oefenwedstrijd op en tegen Curaçao

door Thijs Zwagerman 17

Bron Ajax.nl

Ajax speelt na afloop van Eredivisie-seizoen oefenwedstrijd op en tegen Curaçao

door Thijs Zwagerman 17

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax gaat na afloop van het huidige Eredivisie-seizoen een oefenwedstrijd spelen tegen het nationale elftal van Curaçao. De vriendschappelijke wedstrijd zal worden afgewerkt op het zonnige eiland en is onderdeel van een meerdaagse trip die de Ajax-selectie gaat maken naar Curaçao.

Ajax zal van 17 tot en met 21 mei verblijven op Curaçao, zo meldt de club middels de officiële kanalen. Dit uitstapje komt voort uit de partnerovereenkomst die Ajax sinds begin 2020 heeft met Curaçao Tourist Board.

Op Curaçao zal Ajax naast de vriendschappelijke wedstrijd tegen de nationale ploeg ook maatschappelijk werk verrichten. ‘De Ajax-selectie brengt een bezoek aan scholen en voetbalfaciliteiten van het eiland en er worden voetbalclinics voor kinderen georganiseerd.’

Nationale ploeg

Voor de nationale ploeg van Curaçao vormt het oefenduel met Ajax een voorbereiding op de Concacaf Nations League in juni 2022. De selectie van Curaçao herbergt enkele bekende internationals, waaronder de oud-Ajacieden Vurnon Anita en Roly Bonevacia.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties