Ajax speelt bekerwedstrijd tegen Hercules in Stadion Galgenwaard

door NielsOpdam 15

Bron Hercules

Ajax speelt bekerwedstrijd tegen Hercules in Stadion Galgenwaard

door NielsOpdam 15

Bron Hercules

Laatst geüpdatet

Ajax speelt de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Hercules in Stadion Galgenwaard, zo meldt de Utrechtse voetbalclub op de clubwebsite. Het duel in de tweede ronde van de TOTO KNB Beker wordt op donderdag 21 december gespeeld in het stadion van FC Utrecht.

Afgelopen zaterdag werd Ajax tijdens de bekerloting aan Hercules gekoppeld. 'Dit prachtige affiche vraagt om een professionele wedstrijdorganisatie, welke inmiddels in gang is gezet', schrijft de Utrechtse amateurvereniging over het duel met de Amsterdammers. 'Zaken als de openbare orde, parkeren, veiligheid, aantal toeschouwers, ontvangst van beperkte aanhang tegenstander en het proces rond de ticketing komen daarbij aan bod.'

Er is nog geen informatie over de tickets, maar Hercules verwacht dat er eind november 'meer bekend' wordt over de definitieve kaartverkoop voor het duel. Tegen die tijd zal de Utrechtse club een update op de website plaatsen. Het is voor Hercules de tweede keer in zes jaar tijd dat zij in Stadion Galgenwaard mogen spelen. In september 2017 speelde de derdedivisionist een bekerwedstrijd tegen FC Groningen in het stadion.

Ajax won KNVB Beker in 2021 voor het laatst

In 2022 speelde Hercules in de eerste bekerronde op sportcomplex Zoudenbalch tegen NAC Breda. Hercules versloeg eerder dit bekertoernooi de tweededivisionisten ACV en Scheveningen. Ajax is met twintig KNVB Bekers de recordhouder in dit toernooi. In 2021 wonnen de Amsterdammers de beker voor het laatst. Dankzij doelpunten van Ryan Gravenberch en David Neres werd Vitesse verslagen. In 2022 en 2023 verloor Ajax de bekerfinale van PSV.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.