Ajax ontvangt ondanks minder jaar in seizoen 2023/24 nog altijd meest TV-gelden

door Timo Suur 3

Bron Voetbal International

Ajax ontvangt ondanks minder jaar in seizoen 2023/24 nog altijd meest TV-gelden

door Timo Suur 3

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax ontvangt in het seizoen 2023/24 nog altijd de meeste TV-gelden van alle Eredivisieclubs, zo schrijft Voetbal International. Ondanks het mindere jaar heeft de Amsterdamse club nog altijd de meeste tv-punten.

In Nederland zijn de uitslagen van de laatste tien jaar bepalend voor de TV-gelden. Het laatste seizoen telt het zwaarst en het oudste resultaat, in dit geval 2013/14, telt het minst mee. Ajax eindigde de laatste vier jaar bovenaan in de competitie en vandaar staan de Amsterdammers nog altijd op de eerste plek met betrekking tot de televisiegelden.

De Amsterdamse club krijgt voor het seizoen 2023/24 ruim tien miljoen euro aan TV-gelden. Het is niet ondenkbaar dat Ajax ook de komende seizoenen het meeste geld gaat ontvangen van alle clubs uit de Eredivisie voor de televisiegelden. Voetbal International schrijft dat Feyenoord zeven posities boven Ajax moet eindigen om over de Amsterdammers heen te gaan op de ranglijst voor de TV-gelden.

Ajax, Feyenoord en PSV willen niet nog meer geld afstaan aan andere clubs

In Nederland is het een gewoonte dat de clubs die Europees voetbal spelen vijf procent van de UEFA-premies afstaan aan andere clubs. Echter gaan deze premies vanaf 2024 forst stijgen en dus zouden deze ploegen meer geld moeten afstaan aan andere clubs. Ajax, Feyenoord en PSV willen volgens Voetbal International af van de regel om vijf procent te moeten afstaan. Het is geen verplichting om geld af te staan aan andere clubs, want die hebben niks te zeggen over de inkomsten van de topclubs.

Het is de bedoeling dat de Eredivisieclubs op 5 juni bij elkaar komen om een definitieve beslissing hierover te maken. Er ligt namelijk een voorstel om de vijf procent te halveren. Hierdoor zouden de clubs die Europees voetbal spelen ongeveer even veel geld afstaan aan andere teams. Bij deze vergadering wordt er ook een keuze gemaakt met betrekking tot een nieuwe mediadeal en de invoering van de NL League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.