Ajax Onder 16 doet het beter dan Ajax 1 en wint op bezoek bij AZ

door Jesse ter Haar 15

Ajax Onder 16 heeft dinsdag een overwinning geboekt op bezoek bij AZ. Daarmee deed de ploeg het beter dan Ajax 1, want de hoofdmacht kwam niet verder dan een punt in Alkmaar. Het Ajax O16 van Mischa Salden kwam op voorsprong en gaf het niet meer uit handen.

De wedstrijd begon voortvarend voor de talenten uit Amsterdam. Al binnen tien minuten kwam het op voorsprong door een doelpunt van Avery Appiah. Hierna was het niet AZ dat iets terugdeed, maar Ajax dat de voorsprong wist uit te breiden. Kayden Wolff bepaalde de ruststand op 0-2 in het voordeel van Ajax O16.

In de tweede helft kwamen de jongelingen niet meer tot scoren. Lang bleef het bij 0-2, maar in de 75ste minuut moest het toch een tegentreffer incasseren. Het was AZ-talent Jasper Hartog die hoop in de Alkmaarse harten schoot. Verder dan dit kwam het echter niet meer en dus won Ajax de wedstrijd met 1-2.

Opstelling Ajax O16:

Entius; Van de Pavert, Ugwu, Janse, Jetten; Appiah, Peters, O'Niel; Sambo, Konadu, Wolff.

Zodoende pakte Ajax O16 belangrijke punten in de titelstrijd. Na vijf wedstrijden staat de ploeg bovenaan met twaalf punten, terwijl AZ volgt met tien punten. Daarachter staat PSV met eveneens tien punten, maar die ploeg speelde al een wedstrijd meer. Feyenoord bezet de vierde plek met negen punten, maar speelde juist weer een wedstrijd meer. Wint Feyenoord de wedstrijd die het nog tegoed heeft, dan komen Ajax en Feyenoord gelijk in punten.

Er zijn nog twee wedstrijden te spelen in de competitie. Het programma van Ajax is lastig te noemen, met enkel nog uitwedstrijden tegen Feyenoord en PSV. Op 14 mei zijn de Rotterdammers de tegenstander, terwijl Ajax een week later een aanval van PSV moet zien af te slaan. Op 21 mei wordt dus bekend wie er aan de haal gaat met het kampioenschap.

Ben jij een nieuwe speler? Verdien tien keer je inzet bij meer dan 25 goals in de komende Eredivisie-speelronde!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.