Ajax O18 geeft voorsprong weg tijdens inhaalduel en verliest van PEC Zwolle

door Jesse ter Haar 4

Bron AS

Ajax O18 geeft voorsprong weg tijdens inhaalduel en verliest van PEC Zwolle

door Jesse ter Haar 4

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax Onder 18 heeft dinsdag een voorsprong weggegeven tijdens een inhaalduel met de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. De wedstrijd werd op 19 november gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. De stand was toen 1-2 in het voordeel van de Amsterdammers, maar dinsdag werd het uiteindelijk 5-4 in Zwolle, waar Skye Vink wegens blessureleed afwezig was.

Drie dagen geleden boekte de ploeg van trainer Frank Peereboom nog een groot succes door met 5-0 te winnen tijdens de mini-Klassieker. Yoram Boerhout, Raphaël Sarfo, Stanis Idumbo Muzambo en Mohamed Hamouchi (twee keer) waren toen de doelpuntenmakers. Een positief vervolg hebben de talenten van het vlaggenschip van de Ajax-opleiding het echter niet kunnen geven.

Wat wel in stand bleef, was de fitheid van Charlie Setford. Na maandenlang blessureleed keerde hij op zaterdag terug bij Ajax O18 en drie dagen later was hij dus alweer fit genoeg om opnieuw in actie te komen. Een ander opvallend punt was de invalbeurt van Avery Appiah. De middenvelder is normaal gesproken onderdeel van Ajax Onder 17, maar mocht dinsdag zijn debuut maken in de O18.

Tegen PEC Zwolle kwam Ajax O18 weliswaar tot het maken van vier punten, maar de treffers van Rida Chahid, Chahine van Bohemen, David Kalokoh en Boerhout bleken niet genoeg voor de overwinning. Komende zaterdag krijgt de ploeg van Peereboom de kans om zich te revancheren. FC Twente/Heracles Academie O18 is dan de tegenstander in Hengelo. Ajax staat voorafgaand aan dat duel derde in de competitie, waarbij het puntenaantal gelijk is aan het aantal van nummer twee AZ. PSV O18 gaat aan kop met vier punten én een wedstrijd meer.

Opstelling Ajax O18:

C. Setford; Sarfo, Viereck, Agougil, Van Bohemen; Alders, Gorter, Chahid; Kalokoh, Boerhout, Idumbo Muzambo.

Verwacht jij dat Nederland binnen 90 minuten wint van Argentinië? Zet in en ontvang 3,60 keer je inzet terug als het elftal van Louis van Gaal wederom wint!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.