Ajax O17 gaat onderuit op bezoek bij Sparta

door Jesse ter Haar 1

Ajax Onder 17 is vrijdagavond onderuit gegaan op bezoek bij Sparta Rotterdam. Tegen de leeftijdsgenoten uit Rotterdam kwam de jeugdploeg al vroeg op een achterstand en dat werd geen moment meer weggewerkt.

De ploeg van Dave Vos haalde uit de eerste drie wedstrijden slechts vier punten en dus was een overwinning welkom. Na zes minuten echter, was het Shayron de Wind die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Ook de tweede treffer van het duel viel al binnen de eerste helft, toen Jelle Hak de marge naar twee bracht.

Het duurde vervolgens tot vlak voor tijd voordat de Amsterdammers tot een aansluitingstreffer wisten te komen. Het was Rio Hillen die de hoop enigszins terugbracht. Die hoop is echter maar van korte duur geweest, want Quincy Hoeve scoorde slechts enkele minuten later voor de allesbeslissende 3-1. Op die manier blijft de ploeg van Vos na vier wedstrijden nog altijd steken op vier punten.

Opstelling Ajax Onder 17:

Dijkstra; Dakriet, Dirksen, Hillen, Baas; Fitz-Jim, Martha, Campagne; Sarfo, Enem, Karahasanovic.

Denk jij dat Quincy Promes in beide helften scoort tegen FC Groningen? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!