Ajax O16 wint met ruime cijfers van FC Dordrecht

door Gino Haverkamp 6

Ajax O16 heeft de oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Dordrecht met ruime cijfers gewonnen. De jonge Ajacieden was met 7-1 te sterk voor de club uit Zuid-Holland. Rida Chahid en Julian Rijkhoff wisten beiden tweemaal te scoren. Ajax O15 oefende op haar beurt tegen Vitesse en kwam niet verder dan 2-2

Het oefenduel van Ajax O16 op De Toekomst was opvallend ingedeeld. Er werden drie delen van 23 minuten afgewerkt in plaats van de gebruikelijke twee helften. Elk deel werd kort onderbroken met een drinkpauze. Vroeg in de eerste helft kwam Ajax via Rijkhoff op 1-0, al bleef FC Dordrecht niet bij de pakken neerzitten en kwam het snel op gelijke hoogte. Rijkhoff zette niet lang daarna zijn ploeg weer op voorsprong, waarna Ajax steeds meer initiatief nam.

De doelpunten werden gemaakt alsof het warme broodjes zijn en de tegenstander uit Dordrecht kwam nimmer meer in de de wedstrijd. Een opvallende doelpuntenmaker aan Amsterdamse zijde was een testspeler uit IJsland. De middenvelder is op stage bij Ajax en mocht zich gaan bewijzen tegen FC Dordrecht. Hij maakte de 3-1.

FT | Ajax O16 - FC Dordrecht O16 (7-1)

De Graaff; Camara, Gooijer, Brussee, Van Bohemen; Misehouy, Cristian (testspeler), Jansen; Doest, Rijkhoff, Van Axel-Dongen