Ajax O15 verspeelt voorsprong, maar wint in slotfase alsnog van FC Utrecht O15

door Timo Suur 7

Dit was het livetopic van de wedstrijd tussen Ajax O15 en FC Utrecht O15. De Amsterdammers wisten in de slotfase te winnen van de leeftijdsgenoten uit Utrecht, nadat een 2-0 voorsprong werd weggegeven.

12.30 uur | Ajax O15 - FC Utrecht O15 (4-2)

Ajax O15 heeft in de slotfase afgerekend met de leeftijdsgenoten uit Utrecht. Na ruim een halfuur kwamen de Amsterdammers op een 2-0 voorsprong, maar FC Utrecht O15 kwam terug tot 2-2. In de slotfase wist Ajax O15 alsnog te winnen. De doelpuntenmakers aan Amsterdamse zijde waren Pharell Nash en Miguel João da Silva. Beide spelers wisten twee keer het net te vinden.

Ajax O15 speelde in de eerste helft goed en had de zaken goed op orde. Bij vlagen werd er uitstekend voetbal gespeeld. Spits João de Silva kreeg in de tiende minuut zijn eerste kans. Na een voorzet van Leroy Fränkel kopte hij de bal over. Een minuut later konden de Utrechters de score openen uit een korte corner, maar doelman Mark Engel wist te redden op een intikker van een inlopende speler. Na een kwartier spelen moest Engel opnieuw redding brengen op een goede kopbal uit een hoekschop.

Na een kleine twintig minuten op de klok wist Ajax O15 de score te openen. Na een snelle combinatie over de rechterflank scoorde Nash op aangeven van Fränkel. Een mooie aanval van Ajax O15 leidt tot een goed uitgespeelde 1-0. Van dichtbij kon Nash eenvoudig binnen tikken. Een paar minuten later was FC Utrecht O15 dichtbij de gelijkmaker. Na balverlies in de Ajax-opbouw kregen de Utrechters een goede schietkans, maar de bal eindigde op de paal.

In de 25ste minuut kreeg Jonas Veltman een grote kans na een flitsende aanval via Nash en João da Silva. De middenvelder schoot op de keeper en in de rebound werd het schot van Amin Bouchouari van de lijn gehaald. Vijf minuten later produceerde Ajax O15 opnieuw een prachtige aanval. Na een mooie kantwissel werd Jivayno Zinhagel gelanceerd en zijn voorzet bereikte Tim de Koning, maar zijn schot werd gered door de keeper.

João da Silva wist Ajax in de 35ste minuut op een 2-0 voorsprong te zetten. Na een mooie steekbal van Levi Acheampong werd hij vrij voor de doelman gezet. Met een geplaatst schot in de rechterhoek zorgde de aanvaller voor de 2-0. FC Utrecht O15 deed nog voor rust iets terug door een mooi afstandsschot en zodoende ging Ajax O15 met een 2-1 voorsprong naar de kleedkamer.

Ajax O15 verloor in de tweede helft wat grip op de wedstrijd. Drie minuten na rust moest Engel oog in oog al redding brengen en tien minuten later hadden de bezoekers nogmaals een grote kans, maar deze werd naast geschoten. Na 63 minuten spelen maakten de bezoekers alsnog de 2-2 dankzij een vlijmscherpe counter.

In de slotfase ging Ajax O15 op zoek naar de overwinning, maar FC Utrecht O15 was als eerst dichtbij de voorsprong. De bezoekers kregen een enorme kans na mistasten van Kennynho Kasanwirjo, maar Engel kon opnieuw redding brengen. Een kleine tien minuten voor het eindsignaal wist João da Silva opnieuw het net te vinden. Hij kreeg de bal van Eternal Barron en kon bij de eerste paal de 3-2 binnenwerken. In de 77ste minuut gooide Nash de wedstrijd in het slot door een magistrale vrije trap. Vanaf de rand van het strafschopgebied krulde Nash een vrije trap op perfecte wijze in de kruising

Engel; Fränkel, Kasanwirjo, Vieillevoye, Bouchouari; De Koning (52' Barron), Acheampong (52' Ayyildiz), Veltman (52' Sheriff); Zinhagel, Nash, João da Silva.

Bonevacia, Ayyildiz, Barron, Polonius, Sheriff.

1-0 Pharell Nash (19')
2-0 Miguel João da Silva (35')
2-1 FC Utrecht O15 (39')
2-2 FC Utrecht O15 (63')
3-2 Miguel João da Silva (74')
4-2 Pharell Nash (77')