'Ajax nog altijd geïnteresseerd in Celtic-aanvaller Abada (21)'

door Jesse ter Haar 107

Bron Sky Sports

'Ajax nog altijd geïnteresseerd in Celtic-aanvaller Abada (21)'

door Jesse ter Haar 107

Bron Sky Sports

Laatst geüpdatet

Ajax is nog altijd geïnteresseerd in Liel Abada, zo schrijft Sky Sports maandagavond. De 21-jarige aanvaller staat onder contract bij Celtic, maar dat lijkt vanwege nadrukkelijke belangstelling van ook Sporting Portugal nog maar een kwestie van tijd.

De Portugese topclub hoopt de buitenspeler vast te leggen wanneer het tot een vertrek van Marcus Edwards komt. Die aanvaller kan op zijn beurt namelijk rekenen op interesse uit de Premier League. Edwards speelde eerder in de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur en zou een terugkeer naar Engeland wel zien zitten. Mocht het zover komen, dan is de kans dus groot dat Sporting Portugal doorschakelt en voor Ajax-target Abada gaat.

De eerste berichtgeving over Ajax en Abada stamt al uit april van dit jaar. De Amsterdammers zouden de aanvaller al tijdens het seizoen in de gaten hebben gehouden. Vervolgens zou de club zich gaan klaarmaken om in de zomer toe te slaan, maar daarover verscheen vooralsnog niets in de media. Over interesse vanuit Portugal, maar ook vanuit Engeland werd ook toen al gesproken.

Abada is productief

Abada is bepaald nog geen vaste waarde te noemen bij Celtic. De Israëliër kwam tijdens 47 duels in actie, maar wordt veelal gebruikt als invaller. Toch wist hij in de Schotse competitie geregeld bij doelpunten betrokken te raken. Abada stond in de Scottish Premiership slechts tien keer in de basis, maar scoorde evenveel doelpunten. Dat was het nog niet, want vijfmaal stelde hij een medespeler in staat om te scoren.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.