Ajax loopt dit seizoen minste kilometers van alle Eredivisie-clubs

door Jesse ter Haar 43

Bron ESPN

Ajax loopt dit seizoen minste kilometers van alle Eredivisie-clubs

door Jesse ter Haar 43

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Ajax liep dit seizoen de minste kilometers van alle Eredivisie-clubs, zo zocht ESPN uit. Het is een flinke daling ten opzichte van de afgelopen jaren, want twee seizoenen geleden stonden de Amsterdammers nog zesde op die ranglijst.

Vorig jaar zakte het al flink in, want onder Alfred Schreuder en John Heitinga eindigde Ajax op de dertiende plek in de Eredivisie. Dit seizoen - onder leiding van Maurice Steijn en sinds kort John van 't Schip - was er dus zelfs geen enkele ploeg op het hoogste niveau van Nederland die minder kilometers aflegde dan Ajax. 'Het aantal kilometers per duel staat niet direct in verband met goede prestaties, al helpt het vaak wel', schrijft men.

Ook op het gebied van gemaakte meters en specifiek loopacties op hoge intensiteit en sprintsnelheid vallen er zaken op. Bij een beweging op hoge intensiteit is er sprake van een snelheid tussen de 20 en 25 kilometer per uur, terwijl dat bij sprintsnelheid 25 kilometer per uur of hoger is. Kijkend naar de gelopen meters op hoge intensiteit, staat Ajax vijftiende en presteert het onder het Eredivisie-gemiddelde.

Wat meters op sprintsnelheid betreft, doet Ajax het juist weer wel goed en staat het zesde in de Eredivisie. Daarmee presteert het bovengemiddeld. Wat opvalt, is dat Ajax het in het seizoen 2021/2022 - toen Erik ten Hag nog trainer was - op het gebied van meters op sprintsnelheid minder goed deed. De Amsterdammers stonden toen veertiende op die lijst, terwijl het vorig seizoen elfde werd.

Loopacties Ajax

Tot slot valt het aantal loopacties tegen bij Ajax, al moet daarbij worden vermeld dat het in de afgelopen twee seizoenen niet veel anders was. Op het gebied van het aantal loopacties op hoge intensiteit staat Ajax dit seizoen zeventiende, terwijl het in het laatste seizoen van Ten Hag nog als elfde eindigde. Op het gebied van loopacties op sprintsnelheid staat Ajax dit seizoen veertiende. Die klassering is gelijk gebleven aan de afgelopen twee seizoenen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.