Ajax liet Kvaratskhelia lopen: 'Hij wilde dolgraag naar Amsterdam'

door Jesse ter Haar 45

Bron Algemeen Dagblad

Ajax liet Kvaratskhelia lopen: 'Hij wilde dolgraag naar Amsterdam'

door Jesse ter Haar 45

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax had Khvicha Kvaratskhelia aan zich kunnen binden, zo verzekert John van Loen. De voormalig spits klopte bij Marc Overmars aan met de boodschap dat de sensatie van Napoli - toen nog speler van Rubin Kazan - dolgraag naar Ajax wilde verkassen.

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Van Loen kort uitleg bij de situatie. 'Hij wilde dolgraag naar Amsterdam. Hij wilde weg uit Rusland en zag Ajax als de beste leerschool', aldus de oud-speler van onder maar Ajax én Feyenoord. 'Overmars zag het niet zitten. Een reden heeft hij nooit gegeven.'

Uiteindelijk was het Napoli die met de Georgiër aan de haal ging. Overigens hing er wel een fors prijskaartje aan de aanvaller, want Ajax had - wanneer het tot actie over was gegaan - vijftien miljoen euro op tafel moeten leggen. Het gebeurde niet, tot teleurstelling van de voormalig international van Oranje. 'Kvaratskhelia is echt een speler van topniveau. Hij was echt een enorme sensatie geweest in de eredivisie. Enorm zonde.'

Swart en Arveladze

Overigens was Van Loen niet de enige persoon die Kvaratskhelia noemde in Amsterdam. Overmars zou de naam ook aangereikt hebben gekregen van onder meer Sjaak Swart en Shota Arveladze. De buitenspeler was toentertijd niet op zijn plek bij Rubin Kazan en dus had Ajax kunnen toeslaan. De club besloot echter anders en liet Kvaratskhelia zijn eigen pad bewandelen. Eerder liet ook Danny Blind al eens weten de naam van de sensatie binnen de club te hebben genoemd. 'Maar twee dagen later kwam naar buiten dat hij een akkoord had met Napoli. Of daarvoor contact is geweest, weet ik niet', sprak hij.

Denk jij dat Bergwijn zondag voor het eerst sinds november scoort op bezoek bij Vitesse? Zet dan in en ontvang 2,75 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.