'Ajax klopte last-minute aan voor Quinten Timber; middenvelder wilde naar Feyenoord'

door Jesse ter Haar 337

Bron De Telegraaf

'Ajax klopte last-minute aan voor Quinten Timber; middenvelder wilde naar Feyenoord'

door Jesse ter Haar 337

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zich in de strijd om Quinten Timber niet geheel onbetuigd gelaten. De middenvelder staat op het punt om een meerjarig contract bij Feyenoord te tekenen, maar kon ook terugkeren in Amsterdam. De Telegraaf schrijft immers dat Ajax zich last-minute nog meldde voor de diensten van de oud-Ajacied.

Woensdag kwam al naar buiten dat Timber zijn carrière in principe voortzet bij Feyenoord. Hij moet zijn medische keuring nog ondergaan, maar daar worden op voorhand geen problemen bij verwacht. Feyenoord liet zien de speler graag te willen en betaalde dan ook een forse transfersom. Er wordt gesproken over een vaste transfersom van 8,5 miljoen euro, die nog kan oplopen tot een uiteindelijk bedrag van maar liefst tien miljoen euro.

Het hoge transferbedrag komt niet volledig uit de lucht vallen. De krant schrijft donderdag immers dat het aantal buitenlandse clubs dat zich voor Timber meldde 'niet op één hand te tellen' was. Bovendien klopten ook Ajax en PSV - de rest van de traditionele top drie van Nederland - nog aan. Ondanks de interesse van buiten Rotterdam, wilde Timber uiteindelijk alleen daar tekenen.

Zodoende kiest de allrounder op 21-jarige leeftijd niet voor het geld. De international van Jong Oranje kon volgens zijn oudere broer Christopher elders meer verdienen, maar gaat voor het sportieve plaatje. 'Zijn oudere broer Christopher, die de tweeling begeleidt, wil geen getallen noemen maar bevestigt dat er elders nóg meer mogelijk was', zo schrijft men.

Timber keert terug op oude nest

Timber keert daarmee terug op het oude nest. Hij was tot 2014 actief in de jeugdopleiding van Feyenoord, waarna hij samen met tweelingbroer Jurriën naar Ajax verkaste. Hij verbleef er zeven jaar, waarna hij voor de stap naar FC Utrecht koos. Die keuze bleek achteraf de juiste, want na één seizoen krijgt hij - onder leiding van Arne Slot - de kans in de top van de Eredivisie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties