Ajax kent zeven spelers in selectie Oranje O17 voor oefenduels met Zuid-Korea

door Bart Veenstra 5

Bron Ons Oranje, FIFA

Ajax kent zeven spelers in selectie Oranje O17 voor oefenduels met Zuid-Korea

door Bart Veenstra 5

Bron Ons Oranje, FIFA

Laatst geüpdatet

KNVB-coach Alexander Palland heeft liefst zeven spelers van Ajax opgenomen in zijn 23-koppige selectie van Oranje O17 voor twee oefenduels met de leeftijdsgenoten van Zuid-Korea. Oranje O17 speelt op 17 en 19 november in Spanje tegen de Aziatische ploeg.

Namens Ajax behoren Aaron Bouwman, Aymean El Hani, Lucas Jetten, Luuk Beekman, Lyfe Oldenstam, Mylo van der Lans en Valentijn van der Velde tot de selectie van Oranje O17. Het eerste duel met Zuid-Korea wordt op vrijdag 17 november gespeeld. Dit duel begint om 15.00 uur. Zondag 19 november treffen de ploegen elkaar opnieuw. Dan is de aftrap om 12.00 uur.

De lichting van Oranje O17 is de 2007-lichting en zodoende speelt het tegen de 2007-lichting van Zuid-Korea. Het Aziatische land is met zijn 2006-generatie afgereisd naar Indonesië, waar het WK Onder 17 wordt gehouden. De 2006-generatie van Nederland, met onder meer Skye Vink, Dies Janse, Kayden Wolff en Mark Verkuijl, heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK-17 in Indonesië.

WK-onder 17 in Indonesië

Over het WK Onder 17 gesproken: hier doen meerdere spelers van Ajax aan mee. Zo behoort doelman Tommy Setford tot de selectie van Engeland O17, terwijl Yassir El Aissati en Zakaria Ouazane met Marokko O17 aanwezig zullen zijn op dit toernooi. Meer informatie over dit toernooi en het complete speelschema kun je inzien op de website van de FIFA.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.