'Ajax houdt contractsituatie Arsenal-talent Cozier-Duberry in de gaten'

door Jesse ter Haar 54

Bron Fabrizio Romano

'Ajax houdt contractsituatie Arsenal-talent Cozier-Duberry in de gaten'

door Jesse ter Haar 54

Bron Fabrizio Romano

Ajax volgt de situatie van Arsenal-talent Amario Cozier-Duberry nauwgezet. De club uit Londen en de speler zijn nog in gesprek over een nieuw contract voor het achttienjarige talent, maar de gesprekken lopen al enige tijd. Mochten beide partijen er niet uitkomen, dan heeft Ajax interesse in een transfervrije overgang in de zomer, zo meldt Fabrizio Romano op X.

De Amsterdamse club en Cozier-Duberry worden al enige tijd met elkaar in verband gebracht. The Standard schreef immers ook al over de interesse van Ajax. Destijds werden RSC Anderlecht, Borussia Dortmund en Newcastle United genoemde als andere geïnteresseerde clubs en daar noemt Romano op zijn beurt Wolverhampton Wanderers nog bij. Vooralsnog is het wachten op de uitkomsten van de gesprekken tussen het talent en Arsenal.

Cozier-Duberry is een rechtsbuiten van Arsenal, die uitkomt in het Onder 21-team van de club. Hij speelt er zijn wedstrijden in de Premier League 2 en deed dat dit seizoen tot op heden acht keer. De aanvaller toonde zich daarbij uiterst effectief, want met vijf doelpunten en twee assists was hij meer dan eens betrokken bij Londense goals. Verder scoorde hij tweemaal in vier wedstrijden in de UEFA Youth League.

Rechtsbuitenpositie Ajax

Momenteel is de favoriete rechtsbuitenpositie van Cozier-Duberry een dunbezette positie bij Ajax. Steven Berghuis vervult die rol nu, maar maakt ook regelmatig minuten als de nummer tien van de Amsterdamse club. Ook Carlos Forbs maakte al regelmatig minuten als rechtsbuiten, maar heeft een voorkeur voor een plek op de linkervleugel. Verder varieert de invulling van de positie ook in Jong Ajax enorm.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.