'Ajax hoopt zich te gaan versterken met grootste talent uit Venezuela'

door Jesse ter Haar 178

Bron Voetbal International

'Ajax hoopt zich te gaan versterken met grootste talent uit Venezuela'

door Jesse ter Haar 178

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax hoopt zich te gaan versterken met David Martínez, zo schrijft Voetbal International vrijdagmiddag. De vleugelspits, pas zeventien jaar oud, staat in Venezuela bekend als het grootste talent van het land en lijkt de overstap naar Amsterdam te gaan maken.

'Martínez speelt voor de club Monagas SC en staat te boek als een van de grootste, zo niet het grootste talent uit Venezuela', zo valt te lezen. Ondanks zijn jonge leeftijd kwam hij al 38 keer uit voor het eerste elftal van zijn club, waarbij hij zes keer wist te scoren en vijfmaal een assist afleverde. Het is niet alleen Ajax opgevallen, want meerdere grote clubs uit Europa zouden Martínez al op de korrel hebben.

Ondanks de bovengemiddelde interesse vanuit Europa weet men te vermelden dat Ajax 'serieus in de race is en goede papieren heeft' om Martínez te verleiden tot een overstap naar Nederland. Vooralsnog is een overstap echter nog niet mogelijk, want Martínez moet op 7 februari 2024 nog achttien jaar oud worden. Ondanks zijn zeventienjarige leeftijd lijkt hij een speler met temperament, want als aanvaller ontving hij al negen gele kaarten in de genoemde 38 wedstrijden.

Martínez als international

Martínez is als jeugdinternational al enige tijd actief en speelde zelfs al één interland voor de A-ploeg van Venezuela. Op 18 juni van dit jaar speelde hij een oefeninterland tegen Guatemala. Namens Venezuela Onder 17 kwam hij in actie op het South American U-17 Championship. Niet alleen dat, want ook was hij aanvoerder en werd hij verkozen tot speler van het toernooi.

Ben jij een nieuwe speler en geloof jij in een zege van Ajax op Feyenoord? Zet in en ontvang 50 of 100 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.