'Ajax hoefde Dembélé niet en met Nainggolan is het ook niet doorgegaan'

door Bart Veenstra 31

Bron De Telegraaf

'Ajax hoefde Dembélé niet en met Nainggolan is het ook niet doorgegaan'

door Bart Veenstra 31

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax had aan het begin van deze eeuw de kans om nog meer Belgische toptalenten te halen. Met onder meer Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld was de Amsterdamse club succesvol, al liet het de kans liggen om Moussa Dembélé en Radja Nainggolan binnen te halen.

In die periode speelde Urbain Haesaert als directeur opleidingen bij Germinal Beerschot en later als hoofdscout van Ajax een grote rol in de jeugdtransfers van Belgische talenten naar Sportpark de Toekomst. 'Daar waren normaal ook Moussa Dembélé en Radja Nainggolan nog bijgekomen, alleen hoefde Ajax Moussa niet, omdat ze op die positie al Ryan Babel hadden, en met Radja is het ook niet doorgegaan', zegt Haesaert in De Telegraaf.

De Belgische scout is blij hoe Vermaelen, Vertonghen en Alderweireld het er uiteindelijk vanaf hebben gebracht. 'Het is geweldig wat voor prachtige carrière Thomas, Jan en Toby hebben opgebouwd. Dat Jan en Thomas als Belgen aanvoerder van Ajax 1 zijn geworden, zegt voldoende over hun intelligentie en kwaliteiten. Het zou mooi zijn als ze nu met de Rode Duivels de kroon op het werk kunnen zetten. Met Portugal hebben ze één grote klip omzeild, maar ook tegen Italië wordt het weer zwaar', weet Haesaert.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties