'Ajax hengelt naar Hekkert; middenvelder wil bij FC Emmen blijven'

door Bart Veenstra 71

Bron RTV Drenthe

'Ajax hengelt naar Hekkert; middenvelder wil bij FC Emmen blijven'

door Bart Veenstra 71

Bron RTV Drenthe

Laatst geüpdatet

Ajax zou interesse hebben in de negentienjarige Jorn Hekkert van FC Emmen. Dat meldt RTV Drenthe vrijdag. Naast Ajax heeft ook FC Groningen belangstelling voor de middenvelder, die zelf het liefst bij FC Emmen zou willen blijven.

Hekkert speelde eerder in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles, maar kon hij niet overweg met de hoofd opleidingen en zodoende is hij blij dat FC Emmen hem de kans bood om zich verder te ontwikkelen. 'Tot nu toe gaat dat misschien zelfs wel boven verwachting of in ieder geval razendsnel', schrijft RTV Drenthe.

'Scouts vanuit heel Nederland komen voor hem naar De Oude Meerdijk en naar verluidt hengelen Ajax en ook FC Groningen al naar de aanvallende middenvelder, die naar eigen zeggen even gemakkelijk met rechts als met links ('én af en toe ook met het hoofd') het net weet te vinden', aldus het medium.

Hekkert blijft bij FC Emmen ondanks interesse van Ajax en FC Groningen

Toch heeft Hekkert zijn keuze al gemaakt. De middenvelder blijft bij FC Emmen, de club die hem laat doen wat hij het liefst doet: bezig zijn met voetballen en zichzelf en anderen ontwikkelen. 'De handtekening is nog niet gezet, maar dat gaat binnen één of twee weken wel gebeuren', zegt Hekkert er zelf over.

Een debuut voor de hoofdmacht van FC Emmen - waar Jong Ajax onlangs nog van verloor - heeft Hekkert nog niet gemaakt. De middenvelder, die sinds de zomer van vorig jaar in Emmen voetbalt, hoopt dat hij dit seizoen nog zijn debuut kan maken in het betaalde voetbal. 'Ik hoop echt mijn debuut te maken in de hoofdmacht. Afgelopen vrijdag, tegen MVV, hoopte ik er al op, maar verliep de wedstrijd niet echt gunstig. Wellicht gebeurt het tegen Telstar en anders volgende week tegen Helmond Sport voor eigen publiek. Ik sta in ieder geval te popelen.'

Hekkert is naast voetballer van FC Emmen ook jeugdtrainer bij de Drentse club. Het past goed bij zijn opleiding Sport & Bewegen. 'Ik vind het vooral heel leuk om met spelers bezig te zijn die hetzelfde nastreven als ik. Om die jongens beter te maken vind ik geweldig', aldus Hekkert, die dit seizoen de hoofdtrainer van FC Emmen O12 - Harold Wekema - ondersteunt. Volgend seizoen maken zij de stap naar FC Emmen O14.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.