'Ajax heeft zich gemeld voor Rugani en wil Italiaan naar A'dam halen'

door Bart Veenstra 440

Bron Voetbal International

'Ajax heeft zich gemeld voor Rugani en wil Italiaan naar A'dam halen'

door Bart Veenstra 440

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zich gemeld voor Daniel Rugani. Dat meldt Voetbal International in navolging van de Italiaanse journalist Alfredo Pedullà dinsdagavond. De Amsterdamse club probeert de 29-jarige verdediger van Juventus te overtuigen om een contract te tekenen bij Ajax.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Volgens Voetbal International kreeg de interesse van Ajax in Rugani in de afgelopen weken een steeds serieuzer karakter. 'Inmiddels zijn met de 29-jarige verdediger van Juventus ook gesprekken gevoerd, waarin Ajax Rugani een sportief plan geschetst heeft en wat hij voor de Amsterdammers zou kunnen betekenen', schrijft het medium. 'Ajax hoopt dat hij met die kwaliteiten en met zijn schat aan ervaring voor rust in de wankele defensie kan zorgen', zo wordt geschreven.

Met Francesco Farioli stelde Ajax onlangs een nieuwe trainer aan. De Italiaan kent Rugani klaarblijkelijk goed en dat zou doorslaggevend kunnen zijn in deze transfer. Tegelijkertijd heeft Ajax meerdere opties in het vizier, zo valt te lezen. 'Mochten de Amsterdammers er niet uitkomen met de zevenvoudig Italiaans international, dan liggen de lijstjes met alternatieven klaar', aldus Voetbal International.

Rugani staat open voor transfer naar Ajax

Voetbal International schrijft verder dat Rugani niet onwelwillend tegenover een transfer naar Ajax staat. Toch zou een transfer gecompliceerd zijn, aldus het medium. Rugani heeft namelijk nog een contract tot de zomer van 2026 bij Juventus en dus zal Ajax een transfersom moeten betalen aan Juventus.

Ajax heeft echter weinig te besteden en zou worstelen met de eigen mogelijkheden. Dit omdat er eerst spelers verkocht moeten worden. Vooralsnog zijn alle spelers van vorig seizoen er nog. 'Wat in het voordeel van Ajax spreekt, is dat Juventus mee wil werken aan een vertrek van Rugani', klinkt het tot slot positief over de Italiaan.

Juventus heeft met Bremer, Danilo, Federico Gatti, Tiago Djaló en Dean Huijsen namelijk genoeg opties achterin. Daarnaast zou De Oude Dame graag Ricardo Calafiori willen overnemen van Bologna. Met een vertrek van Rugani heeft Juventus daar meer financiële speelruimte voor.

In het afgelopen seizoen kwam Rugani tot zeventien wedstrijden voor Juventus in de Serie A. Daarin maakte hij 1189 minuten. Rugani doorliep de jeugdopleiding van Juventus, waarna hij eerst werd verhuurd aan zijn vorige club Empoli. Sinds het seizoen 2015/16 speelt hij voor het eerste elftal van Juventus, al werd hij in het seizoen 2020/21 verhuurd aan zowel Stade Rennes als Cagliari. In totaal speelde hij 148 wedstrijden voor Juventus.


Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.