Ajax heeft weinig hoop: 'Stil rondom Mazraoui'

door Thijs Zwagerman 192

Bron Voetbal International

Ajax heeft weinig hoop: 'Stil rondom Mazraoui'

door Thijs Zwagerman 192

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Noussair Mazraoui gaat zijn contract bij Ajax niet meer verlengen, zo verwacht Freek Jansen. Volgens de Ajax-watcher van Voetbal International is de rechtsback op weg naar een transfervrij vertrek komende zomer.

‘Rondom Mazraoui is het stil, dat is wel jammer. Volgens mij hebben ze (Ajax, red.) daar weinig hoop op en zal het uiteindelijk toch de bekende vicieuze cirkel van Raiola worden’, stelt Jansen in de Pak Schaal Podcast. Met die laatste opmerking doelt de Ajax-watcher onder meer op het eerdere transfervrije vertrek van Brian Brobbey en de transfer van Justin Kluivert naar AS Roma, nadat de buitenspeler zijn contract niet wilde verlengen. Zowel Brobbey als Kluivert worden, evenals Mazraoui, begeleid door zaakwaarnemer Mino Raiola.

Raiola is ook de zaakwaarnemer van Ryan Gravenberch. Rondom de contractsituatie van de negentienjarige middenvelder heeft Ajax naar verwachting meer hoop. Gravenberch ligt nog tot medio 2023 vast bij Ajax en de club is voornemens zijn contract te verlengen. ‘Met Gravenberch is het hopen dat het nu in beweging gaat komen om hem te verlengen, dat is heel belangrijk.’

Rustige winterse transferwindow

Komende transferperiode zal er volgens Jansen wat betreft uitgaande transfers niet veel gaan gebeuren bij Ajax. ‘Ik verwacht een rustige winterstop, ook omdat heel veel spelers zelf ook geen stap willen maken in de winterstop. Dat is een tendens die de laatste jaren enorm is veranderd. Spelers die niet spelen maken vaak nog wel transfers, maar als spelers er lekker inzitten en veel spelen, dan hebben zij vaak iets van waarom zou ik het risico nemen om nu weg te gaan?

Ontvang een welkomstkrediet tot wel €100,- als je een account opent bij Bet365!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties