Gravenberch heeft geen optie in zijn contract, Ajax wel voornemens om te verlengen

door Thijs Zwagerman 143

Gravenberch heeft geen optie in zijn contract, Ajax wel voornemens om te verlengen

door Thijs Zwagerman 143

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch heeft, in tegenstelling tot wat Marc Overmars dinsdag in gesprek met Ajax TV aangaf, geen clausule in zijn contract waarmee Ajax de verbintenis van Gravenberch zou kunnen verlengen. De Amsterdamse club heeft desalniettemin wel de wens om in gesprek te gaan over een verlenging na 2023.

Het huidige contract van Gravenberch loopt af in de zomer van 2023. Directeur voetbalzaken Overmars stelde recentelijk dat Ajax dit contract middels een clausule zou kunnen verlengen. ‘Gravenberch heeft een optie in het contract die wij kunnen lichten’, sprak Overmars, maar navraag van Ajax Showtime leert dat dit niet blijkt te kloppen. Overmars had tijdens het bewuste interview in zijn hoofd dat het contract van Gravenberch af zou lopen in 2022 en dat Ajax een optie heeft om te verlengen tot en met 2023. Dit bleek een vergissing: Gravenberch heeft een vast contract dat loopt tot medio 2023.

Op dit moment heeft Ajax Gravenberch nog geen aanbieding gedaan om zijn huidige contract te verlengen, maar de club is wel voornemens om het contract van Gravenberch open te breken. Ajax hoopt binnenkort met het toptalent om de tafel te gaan en de negentienjarige Gravenberch staat er ook voor open om met Ajax in gesprek te gaan over een contractverlenging. Gravenberch wordt onder meer bijgestaan door zaakwaarnemer Mino Raiola.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties